ANE.FIN

Foto: Tommy Kristiansen
Foto: NRK
Foto: Tommy Kristiansen
Foto: Vetle Skauen
Foto: @siideprosjekt
Foto: Kristina Lang-Ree
Foto: Tommy Kristiansen

Den energiske og lekne Hortensjenta Ane.Fin har gjort seg bemerket på TV og på festivalscenene i Oslo de siste årene. Ane.Fin's musikalske utrykk gjenspeiler pop, soul og R&B universet, sammen med tekster som byr på syrlig ærlighet og catchy melodier.


Karrieren startet i 2019 da Ane.Fin ga ut sine to første singler “Ego” og “Fast i Deg” før hun fortsatte veien videre på den internasjonale skolen Limpi på Lillehammer for å utvikle seg som artist og låtskriver.

Vel hjemme etter endt skolegang og pandemi, slapp hun sin tredje singel “Hurts” og har siden da vært å se som delfinalist i MGP 2021, sluppet sin debut EP “Are We Ok?” og våren 2022 var Ane.Fin å se på The Voice hvor tilbakemeldinger som “egenart i stemmen, unik tilstedeværelse og tydelig formidlingsevne” kom fra dommerne. Da reisen stoppet rett før live-sendinger, var Ane.Fin takknemlig for muligheten, men også ekstremt klar for å ta fatt på reisen mot nye utgivelser. 2022 ga oss «Stay Anyway» og «Rains», 2023 leverte "Call Me" og "You Make It Hard" hvor inspirasjonen fra R&B og soul kommer tydeligere frem enn noen gang.


Dette har gitt den ambisiøse artisten flere listeplasseringer og spennende muligheter. Liker du artister som NAO, SZA, Adele, Cat Burns mm så vil du kanskje finne inspirasjon og tilhørighet i musikken til Ane.Fin.